Doğal Burun Estetiği

Doğal Burun Estetiği Nedir? 

Doğal Burun Estetiği, her plastik cerrahın amacı, hastaya hem doğal hem de güzel görünen bir burun oluşturmaktır.. Burun bağ dokusunun doğal sonuçlarına ulaşmak için burun ameliyatı, kas, cilt korunmalıdır. Kemikler, kıkırdak ve cilt gibi burun yapıları, burun üzerinde birçok değişiklik yapmak için değiştirilebilir. Burun üzerindeki kemerler ve pürüzlülükler düzeltilebilir. Çok uzun, çok geniş, çok büyük, çok düşük vb. Burun ucuyla ilgili bu sorun giderilebilir. Bir yüz için çok geniş bir burun daraltılabilir. Çok büyük burun boyutu azaltılabilir. Her bir kişi için farklı olan kıkırdak yapıları analiz edilmeli ve sonradan uygun çözümler uygulanmalı, sorunları tanımlanmalıdır.

Mükemmel Bir Burun Nasıl Yapılır?

- Burnun ucundan gözün ortasındaki burnun ucuna kadar olan mesafe, burnun uzunluğuna eşittir. Ortalama 1/3 uzunluğa sahip kişilerde, burun uzunluğu kısalır ve daha estetik olarak çizgiler elde edilir.

- İdeal yüz, gözün iç köşelerinden çizilen çizgilerin ötesine geçmemelidir. Taşarsa, bu burun geniş.

- Dudak ve burun yandan bakıldığında bir açı oluşturur. Bu açı, erkekler için doksan ile 115 derece arasında geniş bir açı olmalıdır.

- Burnun önünde, kaşlardan başlayıp burun ucuyla biten iki diş vardır.

- Alttan, burnumuz eşkenar bir üçgen oluşturmalı. Burun delikleri simetrik olmalıdır. Altta yatan kıkırdak gölgesi simetrik olmalıdır.

- Alttan bakıldığında, burnun ortasını oluşturan kıkırdaklar, burun yüksekliğinin yarısından sonra yanal olarak açılmaya başlar.

Burun Estetiğinden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Burun estetiğinden sonra doktor tarafından belirtilen süre boyunca buruna yerleştirilen tamponları çıkarmamak çok önemlidir. İşlemi yapan doktor, tamponların ne zaman çıkarılacağını belirler. Ayrıca operasyon sonrası önemli noktalardan birinin belirli aralıklarla incelenmesi gerekir. Bu muayenelere müdahale gerekirse, gecikmeden bir doktor tarafından yapılmalıdır.

Burun estetiğinden sonra morluklar ve şişlikler ortaya çıkabilir ve bu çok doğaldır. Bu aynı zamanda iyileşme sürecinin başlangıcı olarak kabul edilir. Burun içindeki morluk yakında normal bir görünüm için hazırlık yapmaya başlayacaktır. Tüm bu adımları doktor takip etmeli ve hastanın karşılaştığı tüm sonuçlar doktora iletilmelidir.

Burun Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ameliyattan uyandığınızda, sakinleşmeli ve ağzınızdan nefes almalısınız. Nemlendirici dudak kremi kuru dudaklara karşı kullanılmalıdır.
  • Kafa yüksek olmalı ve şişliği ve kanamayı azaltmak için soğuk uygulama yapılmalıdır.
  • Burun ve ağzın içinden bir miktar kan sızması normaldir; ilk 24 saat boyunca bu sızıntı yavaş yavaş azalacak ve renk kırmızıdan açık pembeye değişecektir. Sızıntı birkaç gün daha devam edebilir.
  • 4-6 saat sonra, sıvı gıda alımı erken evre iyileşme döneminde başlar ve ayağa kalkmasına izin verilir.
  • Kanamayı arttırmamak için hasta başı yüksek tutularak sakin bir ortamda dinlenmeli ve fazla konuşulmamalıdır. Tuvaleti zorlamamaya özen gösterilmelidir.
  • Göz çevresinde şişlik ve morluklar olacaktır. Şişlikle  ilk 3 gün boyunca maksimuma çıkar ve daha sonra hızla düşmeye başlar.
  • Burun içindeki tamponları çıkardıktan sonra, örneğin soğuk algınlığı gibi bir engel olacaktır. Açılış hafta boyunca kademeli olarak gerçekleşecek. Koku alma duyusu da yavaşça değişecektir. Burun yaklaşık 6 hafta sonra son şeklini alır.
  • Genellikle ilk 24 saat hastanede kalınır.
  • Varsa burun tamponları ameliyattan önce hastaneden çıkarılır.
  • Burun evde bakım için tuzlu ve ayrıca antibiyotikler reçete edilir.
  • İlk hafta aktif olarak çalışmaması, ağır yük taşımaması ve araç kullanmaması önerilir. Evde istirahat ve kısa yürüyüşler önerilir.
  • Bir hafta sonra, bazı dikişler burundan alınır. Çizgiler ve burnun arkasındaki lastik değiştirilir.
  • Hasta ameliyattan sonraki ikinci haftada okula, işe ve sosyal hayata başlayabilir.
  • 10-14 gün sonra, tüm bantlar ve lastikler çıkarılır.
  • Çizgiler çıkarıldığında, burun, özellikle burnun ucu ve uyuşuk hâlâ şişer. Doktorun öğreteceği masaj tekniği, şişliğin azaltılmasına yardımcı olacaktır.

 

Burun Estetiği Ameliyatı hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız eğer ki; İlgili linke tıklayabilirsiniz.

İlgili link: https://www.drnacicelik.com/burun-estetigi

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İkincil (Seconder) Rinoplasti

İçerik Güncelleniyor...

Devamını Oku
Burun Estetiği Ameliyatında Planlama Nasıl Yapılır?

Burun Estetiği ameliyatında en önemli kısım ameliyat öncesi yapılacak planlamadır. Bu planlama esnasında hastanın resimleri çekilir ve bu resimler üzerinde hastanın yüzüne yakışan burun şekli çalışılır.

Devamını Oku
Rhinoplasti

Bunlar en sık görülen şekil problemleridir. Türk ırkında en fazla görülen problem problem burun sırtının kemerli olması ve bununla birlikte burun ucunun düşük olmasıdır.

Devamını Oku