Şubat 2018 / Cosmopolitan / Profiloplasty Nedir?

Bir insanın yüzüne yandan bakıldığı zaman görülen kusur ve bazen orantısızlıkları düzeltmek için uygulanan cerrahi işleme Profiloplasty diyoruz. Saç çizgisinin çok önde veya arkada olması, alnın geride veya bombeli olması, burnun sırtının çok çıkıntılı ya da aşırı çökük olması, kepçe kulak olarak adlandırdığımız kulak kıvrımlarının tam görülememesi, yanağın önde veya basık olması, boyun ve yüzün birlikteymiş gibi görünmesine neden olan çene boyun hatlarının düz olması, gıdı bölgesindeki yağ fazlalığı yüzde asimetri oluşturur. Profiloplasty, tüm bu sorunların birden fazlasının aynı anda düzeltilmesi işlemidir.

Irksal ve genetik yapılarımızdan kaynaklı özelliklerden dolayı, hastalar bize genellikle gıdı fazlalığı veya burun şekli bozukluğu ya da yukarıda saydığım şikayetileriyle gelirler. Biz de, operasyon öncesi ameliyat planlamasında, üç boyutlu görüntüleme programları yardımıyla yüz planındaki ve açılarındaki hataları ortaya koyarak yüz analizi gerçekleştiririz. Düzeltilmesi gereken alanları bilgisayarda düzelterek hastaya gösteririz. Bazen hasta ne istediğini bilemez. Şikayeti yüzünün yandan veya çaprazdan çekilen fotoğraflarda aynı çıkmamasıdır. Hastanın şikayeti göz önünde bulundurularak bazen cerrahi müdahale bazen de ameliyatsız yöntemlerle uygulama sağlanır.

Profiloplasty’de kişinin profilini tasarlarken, bir noktaya odaklanmak büyük hatadır. Çünkü tek bir nokta baz alınarak müdahale yapıldığında, hastanın profilini düzeltemeyeceği gibi, belki eskisinden de kötü yapabilir. Bu nedenle yüzü ile ilgili herhangi bir şikayeti olan hastalarda kesinlikle üç boyutlu bilgisayar simülasyon programlarıyla çalışmak ve hastaya bütün problemleri göstermek önemlidir. Daha da önemli olan nokta, hastanın operasyon öncesi doğru karar verebilmesi için, operasyon sonrası nasıl görüneceğini göstermektir. Maalesef muayene esnasında böyle basit bir yöntem gözden kaçırıldığından dolayı yüz simetrisine uygun bir harmoni içinde olan tasarlanan bir burun bile hastanın yüzünde absürd durabilir. Hastayı ve çevresini mutsuz edebilir.

Burun ameliyatı, zahmetli bir işlem mi diye sormuştunuz. Bu soru yaklaşık 5 ya da 10 yıl önce olsa sorulduğunda evet denebilirdi. Günümüzde gelişen teknoloji takip eden tüm plastik cerrahlarda yapılan işlemler hem hasta rahatını bozmamak hem de hızlı şekilde sosyal yaşamına ve günlük aktivitelerine döndürmek amacı taşır. Bunu şöyl örneklendirebiliriz; Alnı geride, daha önceden yaptırdığı burun estetiğine bağlı olarak burun sırtı çökük, çene ucu küçük, yanakları hafif sarkmış ve kilo vermeye bağlı biraz boşalmış, çene- yüz kontür hattının kaybolduğu ve gıdısı sarmış bir hastada tüm bu işlemlerin düzeltilmesi ameliyatsız olarak yaklaşık 45 dakikalık bir işlemdir. Diğer yandan hastanın profilini düzeltmek için 7 ile 8 saat süren bir cerrahi müdahale de gerekli olabilir. Böyle bir durumda, hastanın normal sosyal yaşantısına dönme süresi 7-10 günü bulacaktır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Radyofrekans Enerjisi ile Cilt Yenileme

Radyofrekans Enerjisi ile Cilt Yenileme 

Devamını Oku
3D Simülasyon Sistemi ile Profiloplasty Uygulaması

Dr Naci Çelik Profiloplasty ile hastaya, her şeyden önce özgüven, harcadığı paranın ve zamanın tam karşılığını aldığı tatmin kazandırmayı hedefliyor. Çünkü Profiloplasty ile yüzün herhangi bir uzvundaki radikal değişikliğin diğer uzuvlarla mutlaka uy

Devamını Oku
2016 / Marie Claire Beauty / Spring Thread Dinamik Askı ile Ameliyatsız Yüz Germe İşlemi

Spring Thread Dinamik Askı ile Ameliyatsız Yüz Germe İşlemi

Devamını Oku